VOL brokken - LIGHT - 2 kilo

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Dagelijks te bezorgen of af te halen

Vol staat voor gezonde voeding zonder (chemische en synthetische) toevoegingen, boordevol natuurlijke vitamine en mineralen vermalen tot een hapklaar totaalmenu. Absoluut een verantwoord en makkelijk alternatief voor de dagelijkse portie vers vlees.


Grondstoffen:
Kippennekken, Rundvlees, Lamsvlees, Geitenvlees, Kipvlees, Runderhart, Runderlong, Runderpens, Runderlever rauw samen 60%

gedroogde wortel rauw 10% gedroogde appel rauw 9% gierst 5%,krill 2%, kokosolie 2%, brandnetel 1%, vitamine en mineralen preparaat 0.5% Vocht 10%vKoolhydraat 28%, Eiwit 20%, Vet 7%, Ruwe As 6.8%, Ruwe Celstof 2.8%, Calcium 1.35%, Fosfor 0.78%

Deze light variant bevat minder eiwit, vet en koolhydraten. Om te zorgen dat de hond wel een verzadigd gevoel heeft worden er vezels (celwanden) aan toegevoegd.

Vol bites, is een koud geperst droogvoer, van Biologische (Eko) kwaliteit. Per kilo bites is 3200 gram vers vlees verwerkt. Het verse vlees wordt door ons (DARF) zelf gedroogd, en direct daarna in eigen beheer geperst. 
Door deze stappen zelf in eigen hand te houden blijven alle gezonde voedingsstoffen in het product behouden en zijn kunstmatige vitamine en mineralen niet nodig. Door het gebruik van verse grondstoffen, biologische kokosolie en krill heeft vol een lekkere geur, en een relatief korte houdbaarheid van 1 jaar. Doordat wij zoveel vlees in onze bites hebben zitten, zijn deze zachter als reguliere brokken. U kunt de bites eventueel oplossen in water om zo een soort diner voor de hond te maken.

Het voedingsadvies voor de bites is:

 

Voerschema per dag 6 - 11 weken 3 - 4 maanden 5 - 9 maanden 10 - 12 maanden

Klein ras

<7,5 kilo

20 - 160 gram 80 - 175 gram 90 - 180 gram

100 gram

per 10 kg

lichaamsgewicht

Middel ras

7 - 25 kilo

50 - 220 gram 175 - 350 gram 180 - 375 gram

100 gram

per 10 kg

lichaamsgewicht

Groot ras

25 - 50 kilo

125 - 350 gram 350 - 650 gram 365 - 750 gram

100 gram

per 10 kg

lichaamsgewicht

Zeer groot ras

50+ kilo

125 - 480 gram 480 - 700 gram 500 - 900 gram

100 gram

per 10 kg

lichaamsgewicht

 

In de bites gebruiken we biologisch kipdijvlees en kippen nekken als spiervlees en calciumbron.

Het rundvlees wat we gebruiken is spiervlees met een gering vet gehalte, dit biologisch rundvlees is van de minder malse delen van het rund, veelal van de voorkant. Dit vlees bevat meer bindweefsel, waaruit vele goede bouwstoffen komen.

Runderhart is een bron van natuurlijke taurine, essentieel voor honden.

Een gezonde lever van een dier dat lekker buiten heeft gelopen en gras en gezond voer heeft gegeten, bevat hoge hoeveelheden vitamine A, D en B. Ook mineralen als ijzer en zink zijn ruim vertegenwoordigd.

Vitamines A en D zijn noodzakelijk voor alles wat met je DNA te maken heeft. Van het in stand houden van je skelet (vitamine D ‘drukt’ calcium in je botten) en je ogen, tot het afweren van indringers van buitenaf en het onderhouden van je organen. Een tekort aan deze vitaminen leidt onherroepelijk tot afweerziekten, osteoporose (botontkalking), huidproblemen als psoriasis en eczeem en tot slecht functionerende organen. Denk hierbij aan longklachten en nierproblemen.

Gierst: De korrels zijn glutenvrij en bestaan bij de meeste gierstsoorten voor 60 tot 80 % uit koolhydraten, 6 tot 20 % eiwit met belangrijke aminozuren en 1 tot 6 % vet.

Kokosolie wint aan reputatie als een supervoeding en natuurlijke remedie. Mensen nemen het om hun spijsvertering te verbeteren, voor het oplossen van allerlei huidproblemen, om hun energie niveau te verhogen, om infectie te bestrijden, suikerspiegel in balans te brengen en nog veel meer. Als men Bruce Fife, kokos expert en auteur van 7 boeken over kokosolie, vraagt of dit ook kan gelden voor dieren dan is zijn antwoord duidelijk 'Ja'. Veel onderzoek is gedaan met dieren en mensen met dezelfde resultaten. Veel kokosolie onderzoek is gedaan met mensen. Maar mensen zijn dieren. Kokosolie is doeltreffend zowel als voeding als op de huid van allerlei huisdieren. Het is een goedkope en doeltreffende remedie. Zowel voor honden, katten, paarden, vogels. Maar ook voor schapen, varkens, koeien en sportduiven. Dieren zijn verzot op kokosolie.

De voordelen zijn :

• Kokosolie is antiviraal, zowel in de darmen (bv. wormen) als op de huid.
• Kokosolie verhoogt de weerstand van dieren.
• Kokosolie verhoogt hun energieniveau.
• Kokosolie verbetert hun huid en vacht condities.
• Kokosolie vermindert ook de lichaamsgeur van honden en andere dieren
• Kokosolie geneest hun wonden, beten en infecties beter en sneller.
• Kokosolie maakt de droge vacht weer helder en zacht.
• Kokosolie helpt uitslag bij dieren te verdwijnen.

Krill poeder lijkt op visolie, maar je hebt er veel minder van nodig om dezelfde gezondheids voordelen te krijgen als bij gewone visolie. In Japan is krill al sinds de negentiende eeuw populair en wordt daar in gedroogde en bevroren vorm verkocht onder de naam Okiami. Ook in Zuid-Korea, Taiwan, Rusland en de Oekraïne eet men veel krill.

Krill poeder wordt gemaakt van krill, een klein schaaldiertje dat in de poolzeeën van Antarctica leeft.

Krill poeder bevat naast vitamine A, D en E een unieke combinatie van omega 3 vetten en anti - oxidanten en heeft hierdoor een zeer hoge voedingswaarde die effectief kan helpen bij:

  • versterking van het immuunsysteem

  • stimulering van gezonde hart- en bloedvaten

  • bevordering van een gezond cholesterolgehalte

  • vertraging van het verouderingsproces

  • vetverbranding, waardoor gewichtsverlies plaatsvindt

Omega 3 vetten in krill poeder worden beter opgenomen door het lichaam

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »