Vishuidensnacks

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Dagelijks te bezorgen of af te halen

Darfsnacks is een lijn met biologische of wild gevangen snacks van het mooie biologische merk DARF. De snacks worden door Darf zelf gedroogd zonder zout, chemische of synthetische geur, kleur, smaak of conserveermiddelen. Het zijn dus pure en eerlijke snacks in een handige hersluitbare zak.

Gedroogde vishuiden 100 gram.

Alle vissnacks worden gemaakt van biologische vis OF vis met het MSC keurmerk.

Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. 

Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee.

 

Omschrijving

 

Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee en weinig bijvangst heeft. Het keurmerk houdt geen rekening met dierenwelzijn

MSC heeft als doel verantwoordelijk beheer van de voorraden vis, schaal- en schelpdieren te bevorderen en te belonen. MSC heeft een onafhankelijke norm voor duurzame en goed beheerde visserij ontwikkeld.

MSC-keurmerk is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.

Kenmerken

Vissers en visserijen die in aanmerking willen komen voor een keurmerk, moeten aan deze criteria voldoen: 

  • Geen overbevissing op het visbestand  
  • Behoud van het ecosysteem 
  • Goed en doeltreffend beheer van de visserijactiviteiten

Individuele vissers en grote visserijbedrijven komen in aanmerking voor het keurmerk. De visserij moet beoordeeld worden om in aanmerking te komen voor het keurmerk. Dat kost geld. Ook het voeren van het keurmerk kost geld. 

Welke producten dragen het keurmerk?

In Nederland zijn onder andere haring, schol, makreel, zalm, tonijn, koolvis, mosselen, garnalen en heek met MSC-keurmerk verkrijgbaar. Jaarlijks komen er nieuwe soorten bij. 

Over MSC

MSC is in 1996 opgericht door het Wereld Natuur Fonds en Unilever, maar is sinds 1999 een onafhankelijke organisatie. Het is een internationale organisatie die de standaard heeft ontwikkeld waarmee onafhankelijke certificeringsbureaus het keurmerk kunnen toekennen aan producten uit de duurzame visserij. 

Keurmerkorganisatie

Marine Stewardship Council, , erkend door Accreditation Services International. Dat is een internationale organisatie die vergelijkbaar is met de Raad voor Accreditatie. 

Controle

Verschillende onafhankelijke organisaties, zoals SGS, MIO, Food Certification Int. Det Norske Veritas.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »