Kidney

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 0 - 1 weken

Gebruiksaanwijzing:

De darf specials worden samen met een versvlees voer gebruikt, bij voorkeur een DARF variant. Indien u de specials gebruikt met een ander merk vers voer, zorgt u er dan voor dat het een voer is zonder premix, zonder rijst en lijnzaadolie. Dit kan de werkzame stoffen beïnvloeden.


Het gebruik van de specials is op eigen verantwoording. De receptuur is gemaakt en getest door Dierenartsenpraktijk de Biomentor in Valkenburg. Bij voorkeur gebruiken in samenspraak met een dierenarts. DARF en de Biomentor zijn niet aansprakelijk voor (onjuist) gebruik van deze specials.

Omschrijving:

De ingrediënten zijn 99.9% van ecologisch dierlijke oorsprong. Er heeft ook geen bewerking plaatsgevonden waardoor er geen biologische activiteit verloren gaat. Er is veel discussie over de wenselijkheid van laag eiwit bij oudere dieren of dieren met een verminderde nierfunctie. Onze klinische ervaring is dat deze categorieën het juist goed doen op wat meer eiwit. Maar dan eiwit van (ecologisch) dierlijke oorsprong. Dit heeft namelijk een hoge ‘biologische waarde’, wat betekent dat er weinig afvalstoffen gecreëerd worden. Hierdoor worden lever en nier minder belast. Bijgevoegd nier – en lever weefsel ondersteunen opbouw en reparatie processen. Lever is bovendien rijk aan water oplosbare vitamines, zoals alle b vitamines. Dieren met nierproblemen plassen deze in grote hoeveelheden uit.
De bijnier en milt leveren hun bijdragen in stress bestrijding, elektrolyten huishouding, weerstand en bloedarmoede bestrijding. Meidoorn verhoogt de doorbloeding van lever en nieren. Mifloran moduleert de vertering (weer minder afvalstoffen) en bestrijdt haarballen bij de kat. Bovendien bestrijdt Mifloran de auto-immune response, die verantwoordelijk kan zijn voor aantasting van nierweefsel. 
De toegevoegde zalm en krillpoeder leveren extra omegavetzuren en astaxhantine om de ontstekingsreactie in de nieren tegen te gaan. Het hoge vochtgehalte van rauw verse voeding helpt de vochtbalans te herstellen waardoor de
kwaliteit van het leven significant verbetert. Vandaar de aanbeveling dit speciaalvoer alleen te combineren met rauw – verse voeding. 
Indicatie
- slechte nierwerking
- senior kat en hond 

Belangrijk:
Bij voorkeur met KVV aanvullen of nat voer van hoge kwaliteit. Niet met droog voer, vanwege het belang van een goede vochtvoorziening bij deze patiënten

Gebruiksinformatie:
Bij overschakeling van bewerkte commerciële voeders naar vers, de eerste 3 dagen eerst voorverhitten (licht aanbakken). Soms komt (verhevigde) diarree met slijm/bloed voor na het starten van de verse voeding. Dit is een uitscheidingsreactie. Het verse voer blijven verwarmen totdat de ontlasting genormaliseerd is.

Dosering Dieet mengsel:
10 g/kg lichaamsgewicht.
De hoeveelheid eigen voer naar ratio verminderen (ongeveer 1/3)

Let op: Dit is geen voorraad artikel! Levertijd ca. 1-2 weken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »