Gedragstherapie

 

 

Gedragstherapie

 

Hoera, we hebben een hond!

Het hele gezin is blij en gelukkig met de komst van het nieuwe gezinslid. Alles gaat goed totdat op enig moment uw geliefde viervoeter voor u onbegrijpelijk en misschien zelfs ongewenst gedrag gaat vertonen. 

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 • Onzindelijkheid
 • Niet alleen kunnen zijn
 • Verlatingsangst
 • Overmatig blaffen
 • Agressie
 • Angst
 • Overactiviteit
 • Slopen
 • Najagen van fietsers, trimmers etc.

Doordat onze hond de mensentaal niet beheerst lijkt dit gedrag, in eerste instantie, vaak onverklaarbaar. Mensen zijn wel in staat de hondentaal te begrijpen en te 'spreken'. Hierdoor wordt het ongewenste gedrag verklaarbaar en, met de juiste therapie, ook behandelbaar. 

Voor de analyse wordt een huisbezoek gepland. Een hond laat het probleemgedrag over het algemeen het meest zien in zijn eigen vertrouwde omgeving en dit is thuis.  

In de gedragstherapie werk ik samen met een dierenarts en met Arline Meijer, tevens gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut en Arline en ik zijn beiden eigenaar van Hondenschool Apeldoorn. 


Aan de hand van de diagnose stellen wij een therapie op. De succesfactor is vooral afhankelijk van de tijd, energie en aandacht die u zelf besteedt aan deze therapie en dus ook aan uw hond. Immers, een dier zal zijn of haar gedrag alleen veranderen wanneer hij of zij daar redenen voor krijgt. Een paar weken na het huisbezoek nemen wij weer contact op om te kijken hoe het gaat en of er zaken zijn die moeten worden aangepast. Daarnaast ontvangt u een brief waarin alles staat wat besproken is, zodat u het altijd na kunt lezen.

De kosten voor een gedragsconsult zijn 225 euro.

Mocht u buiten Nijkerk wonen dan komt er een km vergoeding bij van 0,30 cent per kilometer.

 

Privétraining 


Er zijn meerdere redenen waarom privétraining u misschien beter past dan een groepstraining:

 • Door het 1-op-1 contact met de trainer krijgt u optimaal les.
 • Iedere aanwijzing is er 1 speciaal voor u en uw hond en niet een algemeen advies voor een hele groep.
 • Iedere oefening kan in uw tempo dat voor u als baas en uw hond van toepassing is worden uitgevoerd, u hoeft dus niet op mede-cursisten te wachten. Gaat het goed, dan gaan we door naar de volgende stap, heeft uw hond wat meer tijd nodig dan is dat ook geen probleem.
 • Er is geen verplicht programma, uw individuele programma met oefeningen wordt in overleg met de trainer samengesteld.
 • U bepaalt wat u uw hond wilt leren, bijvoorbeeld het netjes blijven zitten en niet opspringen tegen bezoek. Oefeningen waar u het nut niet van inziet worden uit het programma gelaten.
 • Door deze efficiënte manier van lesgeven zijn er vaak aanzienlijk minder trainingen nodig dat bij een reguliere groepstraining. De kosten vallen daarom vaak nauwelijks hoger uit dan bij een training in klassikaal verband.

 

Er zitten dus meerdere voordelen aan privétraining, al raad ik het zeker niet voor alle honden aan. Voor een pup is een training met meerdere honden juist heel erg goed voor de socialisatie. Ook voor honden die bang zijn voor andere honden of juist agressief zijn naar andere honden is training op de juiste hondenschool met andere honden van onschatbare waarde. Maar heeft u een vol schema en komt het u beter uit om te trainen op een tijdstip waarop u niet bij een hondenschool terecht kunt? Of vind u het gewoon prettiger als een trainer alle tijd en aandacht alleen aan u en uw hond kan besteden? Dan is privétraining een goede optie.

Privétraining zal zowel bij u thuis plaats vinden als op diverse andere plekken. Deze plekken hangen af van de leeftijd van uw hond en wat u graag wil bereiken met uw hond. We houden in het opstellen van het trainingsschema rekening met uw wensen. Het tijdstip van de training is in overleg te bepalen, dit kan ook ’s avonds of in een weekend.

Privétraining kost € 40,- per uur. U kunt ook een volledige puppy- of basiscursus krijgen in 5 lessen, dit kost totaal €175,- U kunt zich ook gedurende die 5 lessen op zaken richten die u zelf belangrijk vindt in plaats van het reguliere cursusprogramma doorlopen. 

 

Mocht u buiten Nijkerk wonen dan komt er een km vergoeding bij van 0,30 cent per kilometer.

 

Lezingen


Wij kunnen lezingen voor uw gezin, voor scholen of iedere andere groep verzorgen over diverse onderwerpen. De exacte inhoud van de lezing wordt in overleg bepaald en afgestemd op de doelgroep. U kunt denken aan de volgende onderwerpen:

 • Kind en Hond: een uitleg over hoe honden denken en leren. Hoe honden kinderen zien. Wat kinderen wel en niet kunnen en mogen doen met honden.

 

 • Help we hebben/krijgen een pup: een uitleg over de levensfasen van een hond, wat er allemaal op u af komt, waar u aan moet denken. Maar ook wat algemene kennis over honden zoals hoe ze denken en leren.

 

 • De oudere hond: een uitleg over deze laatste levensfase van uw trouwe vriend. Waar kan een oudere hond allemaal mee te maken krijgen. Wat kunt u nog wel met uw hond doen. Wat te doen na het overlijden van uw hond.

 

Daarnaast organiseren WoofZ en Hondenschool Apeldoorn lezingen in buurthuizen in de gemeente Nijkerk en Apeldoorn. De lezingen zullen onder de aandacht worden gebracht via Facebook en hier op de website.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »